Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - 16. díl druhé řady - slepičky a čerstvá domácí vejce

Ne 28.4 18:25
Premiéra

Slepice, které dobře nesou, bývaly vizitkou každé dobré hospodyně. Jenže které slepičí plemeno si vybrat, pokud chceme začít s domácím chovem? No přece to naše, české. Patří k nim skromné a odolné šumavanky, které hlídá pyšný, nádherně vybarvený kohout, anebo zlaté a stříbrné kropenky, pojmenované podle svého typického zbarvení. Vypravíme se za chovateli, kteří na svoje slepičky nedají dopustit a dokážou jim poskytnout dobré podmínky pro život. A protože není nad čerstvá domácí vejce, pustíme se i do přípravy vaječných pokrmů podle receptů ze starých kuchařek.

Témata v tomto díle pořadu
Temata Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli: 
Další informace