Jak jednoduše a správně oškubat husu naleznete v obsahu příspěvků:

Vychytávky Ládi Hrušky - 10. díl

Vychytávky Ládi Hrušky - 10. díl

Ne 8.11 12:40
Premiéra

Láďa Hruška vám ukáže, jak jednoduše a správně oškubat husu. Ještě než přijede Martin na bílém koni, musí zahrádkáři zazimovat své království – a Láďa je v tom nenechá samotné! Poradí nejen s tím, jak ochránit zahradu před prvními mrazíky, ale i jak připravit trávník, stromy, kytky či záhony na třeskuté mrazy. Pro kutily všeho druhu Láďa připravil dvě vychytávky - koňská hasicí stříkačka, která je určená pro malé dobrovolné hasiče a taky vám ukáže, jak si jednoduše z PET lahve udělat košík na kolíčky. Pro milovník zvířat bude v tomto dílu Vychytávek reportáž. Tentokrát o miniprasátkách.
Také se můžete těšit na reportáž o tom, jak vyrobit z šípků, jejichž sklizeň právě vrcholí, skvělý čaj plný vitamínů.
Aby byla útulná pozdně podzimní atmosféra dokonalá, chybí už jen trocha hudby ze starého gramofonu. Jestli nějaký takový vlastníte, rozhodně ho nevyhazujte! Ukážeme vám, jak mu opět vdechnout život a uvidíte, že ta péče stojí za to.
A na závěr již tradičně nebude chybět Láďův recept - jedna speciální rychlovka - zdravé (nesmažené, ale pečené) řízečky... jogurtové.
K přípravě řízečkú potřebujete:
6 kuřecích řízečků
1 velký bílý jogurt
1 vejce
2 stroužky česneku
strouhanka nebo kukuřičné lupínky
bylinky
sůl
Postup přípravy:
Smícháním bílého jogurtu, vejce a lisovaného česneku připravíme marinádu. Osolíme popř. přidáme oblíbené bylinky podle chuti. Naklepané kuřecí řízky necháme v marinádě nejlépe přes noc (min. 2 hodiny). Pak obalíme ve strouhance nebo v kukuřičních lupínkach - dle chuti a dostupnosti surovin. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 230 °C asi 30 minut. Pozor, každých 10 minut řízečky otočíme.

Témata v tomto díle pořadu
Další informace