Hobby naší doby 2019 - 13. díl - pěstování křenu

Hobby naší doby 2019 - 13. díl - pěstování křenu
Vlastimil Šindelář nám prozradí tajemství úspěšného pěstování křenu.
Vlastimil Šindelář nám prozradí tajemství úspěšného pěstování křenu.
Olga Humlová představí papriky jako víceleté rostliny a poradí, jak je pěstovat v našich klimatických podmínkách
Ivan Dvořák představí jednu velmi chutnou odrůdu jablek. V kuchyni přivítáme Karla Zimu. Prozradí recept na slovenský kuřecí perkelt s haluškami podle své maminky Marcely.
Olga Humlová prozradí, jak správně pěstovat mochyně, které mají velké množství vitamínů i bílkovin. Vladimíra Egertová vysvětlí, jak nejlépe provádět řez vinné révy na svých zahradách. Eva Benešová představí svoji bohatou sbírku ořezávátek. Vařit dnes budeme s Miroslavem Etzlerem. Můžete si spolu s ním připravit krevety na zeleném kari s kokosovým mlékem.
Olga Humlová představí keře, které krásně kvetou i v zimních měsících. Ota Beran vysvětlí, jak správně roubovat jabloně. Hana Štěrbová předvede výrobu netradičního věnce, který může zdobit naše interiéry celoročně. Vařit budeme opět s Danou Batulkovou. Dnes to budou zapékané plněné palačinky podle Ilji Prachaře.
S Martou Bryndovou si budeme povídat o záchraně nalezených zraněných zvířat. Lenka Kohoutová předvede dekorování skleněných a plastových předmětů duhovou barvou. Ivan Dvořák prozradí, kdy je nejvhodnější doba na výsev paprik. S Petrem Vackem budeme dnes vařit jednu českou klasiku, i když trochu netradičně.
S Olgou Humlovou si budeme v zahradnictví v Černošicích povídat o pěstování bylinek v zimě. Vlastimil Šindelář prozradí mnoho zajímavostí o tom, jak pěstovat a využívat elegantní kaly. Lenka Pachmanová nám předvede výrobu originální dekorace. S Jaroslavem Čubou probereme jaké keře nám můžou udělat radost teď v zimě.
zdroj: archiv ČT
Jiřina Bohdalová v půlhodince inspirací a zajímavostí pro volný čas
Jiří Mařan dnes představí borůvky vhodné pro pěstování v pokojových podmínkách. Stanislav Bareš poradí, co všechno můžeme připravit z krůtího masa. S Otou Beranem si budeme povídat o kaktusech, které můžeme pěstovat celoročně venku. Olga Humlová ukáže, jak si vytvořit a udržet jarní květinovou výzdobu. S Lucií Juřičkovou si tentokrát připravíme slanou cuketovou pochoutku.
Jiří Mařan dnes poradí, jak správně zasadit větvičky černého rybízu. Modelář Petr Hájek má zase další nápad na využití nepotřebných věcí. V právní rubrice bude opět odpovídat na vaše dotazy Ivo Jahelka. Ivan Dvořák prozradí, jak v obchodě rozeznat pastinák od pravé petržele. V naší kuchyni bude znovu vařit Pavel Nový. Tentokrát se s námi podělí o recept na výbornou smaženou rybu na čínský způsob.