Vychytávky Ládi Hrušky - 13. díl

Ne 29.11 12:40
Premiéra

V tom, že člověk je tvor vynalézavý a že je stále možno něco vylepšovat, nás utvrdí i další díl pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Třeba i takové obyčejné zahradní kolečko, když dozná několik důmyslných úprav, může člověku velmi ulehčit práci. A jestli si myslíte, že prázdné ruličky od záchodového papíru jsou na vyhození, tak jste vedle, jak ta jedle! Láďa vám ukáže, že se z nich dá vyrobit parádní adventní kalendář.Určitě jste o tom už někdy slyšeli, ale možná nevíte, jak vypadá – řeč je o wasabi či tzv. „japonském křenu“. Navštívíme zahradu, kde wasabi pěstují, a ukážeme si také, jak se výrazně aromatická zelená pasta vyrábí. Křen, který není křenem, a pštros, který není pštrosem…pan Josef Malec chová holubí plemeno, které se jmenuje moravský pštros. Tento ušlechtilý, krásně modře zabarvený holub, který jinak se pštrosem nemá nic společného, prý patří k našim nejstarším a nejrozšířenějším holubům a na chov je nenáročný. Topná sezona je v plném proudu, a tak ti, co zatápí dřevem, mají opravdu napilno, proto si s odborníky ujasníme, jaké dřevo hoří nejdéle, kde takové dřevo vzít a jak ho správně zpracovat a uskladnit. Napilno budou mít dnes i ti, kteří ještě nemají adventní věnec… Poradíme vám, jak na to, abyste i vy mohli večer zapálit první adventní svíčku.

A nebude chybět ani vaření - tentokrát si spolu s Láďou můžete připravit skvělou bramborovou pomazánku na obložené chlebíčky z vařených brambor.
Na přípravu potřebujete:
3 brambory uvařené ve slupce
3 natvrdo uvařená vejce
1 lžíce majolky
1 lžíce hořčice
1 lžíce tatarky
1 sterilovaná okurka
pepř
sůl
Uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno na struhadle. Stejně nastrouháme a přidáme oloupaná vejce a kyselou okurku. Přidáme ještě ostatní ingredience, pořádně promícháme a máme hotovo. Pomazánku mažeme na veku a zdobíme jak je kdo zvyklý.

Témata v tomto díle pořadu
Další informace